Gezinnen

Gezinnen maken een hoop zorgkosten. Het ligt vooral aan de leeftijd van de kinderen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een goede zorgverzekering voor uw gezin.

Jonge gezinnen & zwangerschap

Bent u zwanger? Dan zult u veel zorgkosten gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een (poli)klinische bevalling of kraamhulp.

Kraamzorg

Een kraamverzorgster kan helpen bij een thuisbevalling en zorgt voor de gezondheid van moeder en kind. Ook kan een kraamverzorgster alles vertellen over de zorg voor baby’s. Veel zorgverzekeraars bieden een dekking waar ook kraamzorg wordt vergoed.

Vergoeding (poli) klinische bevalling

Wanneer je in het ziekenhuis wil bevallen maar hier geen medische noodzaak voor is worden de kosten niet vergoed in het basispakket. Daarom is het wanneer je niet thuis wil bevallen verstandig er zeker van te zijn dat jouw aanvullende verzekering dekking heeft voor een (poli)klinische bevalling.

Gezinnen met jonge kinderen

Gezinnen met jonge kinderen maken veel zorgkosten. Denk aan een kinderbril of flapoorcorrectie. Wanneer u een kind wil adopteren komen hier ook veel kosten bij kijken.

Kinderbril tot 18 jaar

In het basispakket zit geen vergoeding voor brillen of lenzen. Daarom is een aanvullende verzekering nodig van kinderbrillen. De dekking voor kinderbrillen verschilt per aanvullende verzekering. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen onze vergelijker.

Kinderopvang bij ziekenhuisopname

Heeft u wel is gedacht aan de kosten die u moet maken voor uw kinderen wanneer u er niet kunt zijn, bijvoorbeeld in het geval van een ziekenhuisopname? VGZ en Unive bieden vergoeding voor kinderopvang bij ziekenhuisopname.

Adoptievergoeding

Het adopteren van een kindje kan een hoop kosten met zich meebrengen. De verplichte voorlichtingsbijeenkomsten van de Stichting Adoptievoorzieningen kosten al ruim 1500 euro.

Gezinnen met oudere kinderen

Orthodontie

De meest voorkomende tandartsbehandelingen voor kinderen onder de 18 jaar, waaronder de jaarlijkse controle, zijn gedekt door het basispakket. Dit geldt echter niet voor de kosten van orthodontie, met uitzondering van orthodontie wanneer hier een medische noodzaak voor bestaat.