Kinderfysiotherapie

Gepost op door in de categorie Gezondheid

Een kind is volop in ontwikkeling. Motorische en zintuiglijke vaardigheden spelen een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Soms gaat die ontwikkeling niet geheel vanzelf is de ontwikkeling vertraagd of afwijkend. Speciaal voor de motorische ontwikkeling van het kind is er daarom de kinderfysiotherapeut.

Deze fysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren van het kind en het vaststellen van mogelijke problemen in de motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Ook zijn zij pedagogisch onderlegd waardoor een kind spelenderwijs behandeld kan worden.

Kinderen en de zorgverzekering

Voor de zorgverzekering zijn kinderen meeverzekerd met de ouders, dit betekent dat kinderen onder de 18 jaar dezelfde dekkingen hebben als de best verzekerde ouder. Tot 18 jaar hoeft geen premie te worden betaald.

Voor kinderen worden uit het basispakket standaard 9 behandelingen vergoed (2014). Vaak echter voegt de zorgverzekeraar hier zelf nog 9 behandelingen aan toe waardoor voor kinderen over het algemeen 18 behandelingen worden vergoed. Mocht de aandoening chronisch zijn en deze op de lijst van chronische aandoeningen van de Rijksoverheid staan worden alle noodzakelijke behandelingen vergoed.

Kinderfysio De Regge

Uw kind is in goede handen bij een gespecialiseerde kinderfysio. Kinderfysio De Regge in Zwolle is bij uitstek zo’n fysiotherapeut. Geregistreerd bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en in het B.I.G. register specialiseert De Regge zich in behandelingen voor kinderen, van gewoon fysiotherapie tot een cursus weerbaarheid voor kinderen.

Geschreven door:

admin

Nog geen reacties

Reageer