Eet jezelf gelukkig

Gepost op door in de categorie Gezondheid

De wetenschap vindt steeds meer verbanden tussen het ervaren van geluk en gezond eten. Aan de andere kant kan ongezond voedsel ons depressief en agressief maken. Eet jezelf dus gelukkig met de volgende gezonde voedingsmiddelen:

Vette vis

Ondertussen kent iedereen de voordelen van het eten van vette vis met haar omega3-vetzuren. De gezonde effecten van het eten van vette vis zijn duidelijk aangetoond in Japan: hier blijken mensen met een grote inname van omega-3 vetten minder last te hebben van hart- en vaatziekten. Daarnaast bestaat sterk bewijs dat dezelfde vetten de hersenfuncties verbetert en dementie remt.

Spinazie

Popeye liet het ons al zien: met een blik spinazie kun je de hele wereld aan. Spinazie is rijk aan foliumzuur dat het aantal rode bloedcellen doet toenemen en zorgt voor een sterk immuunsysteem.

Bananen

Bananen zijn rijk aan kalium en bevat veel B-vitaminen. De verschillende B-vitaminen zorgen voor meer energie, een betere spijsvertering en een gezond zenuwstelsel. Ook zorgen B-vitaminen voor celvernieuwing, wat weer belangrijk is voor mooi en gezond haar en een gezonde huid. Begin met pellen!

Volkoren producten

Kies voor een volkoren boterham in plaats van die snickersreep! De vezels in volkoren producten bevatten selenium, een mineraal dat het immunsysteem versterkt en ‘vrije radicalen’ bestrijdt. Daarnaast blijken volkoren producten verschillende vormen van kanker te kunnen voorkomen.

Geschreven door:

admin

Nog geen reacties

Reageer