Een verademing voor astma patiënten

Gepost op door in de categorie Gezondheid

Vrij van huisstofmijt en met vrijwel geen pollen of schimmelsporen in de lucht, ligt op 1560 meter hoogte in de Zwitserse Alpen het plaatsje Davos. Een schilderachtig plaatsje aan de Landwasser rivier dat de nodige bekendheid geniet onder mensen met moeilijk behandelbaar astma.

Davos is namelijk een letterlijke verademing voor mensen met moeilijk behandelbaar astma doordat er erg weinig vervuiling in de lucht voorkomt. Het gelijknamige in astma gespecialiseerde ziekenhuis maakt Davos dé bestemming voor een gezondere toekomst. Op adem komen is niet het enige dat er in Davos te doen valt, er zijn volop mogelijkheden om te sporten waaronder wandelen, fietsen en langlaufen. Daarnaast beschikt het plaatsje zelfs over een 18-holes golfbaan.

Davos en de zorgverzekering

Een verblijf in Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) valt onder het door de overheid vastgestelde basispakket van de zorgverzekering, het betreft dan ook een Nederlands ziekenhuis. Een verblijf in het NAD een kostbare zaak. Ook met de benodigde verwijzing van een longarts wordt vergoeding voor een verblijf in het NAD steeds vaker afgewezen door de zorgverzekeraar, een kwalijke zaak.

Behandeling van ernstig astma door opname in Davos met een verwijzing van de longarts valt onder het basispakket en is daarom een recht van iedere Nederlander.

Voor meer informatie over Davos en het Nederlands Astmacentrum Davos kunt u de site van deVereniging Nederland Davos raadplegen.

Geschreven door:

admin

Nog geen reacties

Reageer